Guvernarea PSD a consumat tot fondul de rezervă al țării

FOTO: Gov.ro taxa pe lăcomie
Eugen Teodorovici. FOTO: Gov.ro

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor, a spus, la predarea mandatului, că banii din fondul de rezervă al statului au fost deja terminați.

Teodorovici a dat asigurări că toate fondurile pentru salarii au fost asigurate până la sfârșitul acestui an.

”În fondul de rezervă nu sunt bani. Acesta se alimentează din ce transmit ministerele aici. Nu este nicio problemă. Noi am avut mai mult blocaje, de aceea am făcut și rectificarea bugetară”, a spus Eugen Orlando Teodorovici.

Teodorovici l-a contrazis pe noul premier, liberalul Ludovic Orban care spusese că pentru personalul din sănătate nu mai sunt bani pentru salarii.

”Liberalii trebuie să facă această analiză. Sunt filosofii diferite pentru bugetari. Vom vedea care va fi decizia lor”, a mai spus Teodorovici.

Fostul ministru și-a privit mandatul într-o lumină favorabilă.

”Nu este un mesaj de rămas bun, ci unul de la revedere. Pentru că nu voi părăsi decât o funcție, dar nu și legătura trainică, atât profesională, cât și umană, pe care nimeni și nimic nu o va putea distruge vreodată. Pentru că nu este decât finalul celui de-al doilea mandat de ministru al finanțelor și finalul unei perioade de muncă intensă, de discuții și negocieri aprinse, de satisfacții imense alături de oameni și de profesioniști dedicați și devotați misiunii lor de slujitori ai administrației și ai finanțelor acestei țări”, a scris Orlando Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

”Nu în ultimul rând, îi asigur pe toți contribuabilii, cărora le doresc să fi înțeles buna mea intenție în a aduce schimbările în calitatea relației cu ANAF, că interesul meu pentru susținerea măsurilor de reformare a acestei instituții va fi cu atât mai susținut de acum înainte”, a mai scris liderul de seamă al PSD.