Gura Portiței este locul ideal unde să îmbini leneveala pe plajă cu plimbările în zonele umede specifice Deltei Dunării, pline de stuf, trestii, ochiuri de apă, canale strâmte și stoluri de păsări.
De regulă, accesul la Gura Portiței se face de la Jurilovca, cu bacul sau cu șalupa rapidă. Pentru turiștii care vin să petreacă minimum două nopți la Gura Portiței, transportul cu bacul pe Lacul Golovița, care durează o oră și jumătate într-un singur sens, este gratuit (atât la venire, cât și la plecare). Parcarea din Jurilovca unde turiștii își lasă mașinile este, de asemenea, gratuită, la fel și alte activități pe care le pot face în satul de vacanță: tenis de masă, tenis de câmp, fotbal.
Șezlongul și plimbările cu hidrobicicleta pe lac (maximum o oră / cameră / zi) sunt incluse în prețul cazării, mai puțin pentru turiștii care stau la căsuțele de pe plajă.
Toate vilele și căsuțele de la Gura Portiței, precum și singurul restaurant din localitate, țin de satul de vacanță Gura Portiței. Prețurile la restaurant sunt foarte mari, iar în zilele aglomerate mâncarea sosește greu, însă preparatele sunt delicioase.
Căsuțele, vilele și restul clădirilor din Gura Portiței sunt vopsite aproape toate în alb și albastru, amintind de locuințele tradiționale din insulele grecești. Spre desosebire de acestea, locuinețele din Gura Portiței sunt acoperite de stuful specific Deltei Dunării.
Dacă vrei să ieși puțin din toropeală, te poți avânta cu hidrobicicleta pe canalele străjuite de stuf din jurul satului de vacanță sau poți lua la pas fâșia de pământ presărată cu ochiuri de apă din sud-vestul stațiunii. Aici, un drum de pământ cuprins între Marea Neagră și Lacul Golovița te poartă spre Rezervația Grindul Lupilor. Accesul în rezervație este interzis, însă nu vei fi dezamăgit deoarece drumul este și el spectaculos: vei vedea cu siguranță o mulțime de păsări care se hrănesc sau se odihnesc pe lac sau pe micile japșe.
Dacă v-au plăcut fotografiile, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.