Doi indivizi au cărat deșeuri cu taxiul și le-au aruncat în Olt

gunoi râu taxi boița
Foto: Iulian Cînduleț (Facebook)

Doi bărbați au fost surprinși în timp ce aruncau foarte multe gunoaie pe malul râului Olt, în apropierea comunei Boița din Sibiu.

Bărbații, care au adus deșeurile la râu cu o remorcă atașată unui taxi, au aruncat în special plastic, lemne și resturi de materiale de construcție.

Cei doi au fost fotografiați de Iulian Cînduleț, de un sibian care s-a aflat întâmplător în zonă. Acesta a publicat și fotografiile pe Facebook. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 10 iunie.

“Ba fratilor sunt stupefiat si fara replica, ce sa fac, ce sa mai fac, cobor linistit de la lucru si chiar in Boita in parcarea neameanjata cum intri in Boita pe dreapta dinspre Valcea, un taxi cu remorca descarca de zor diferite gunoaie, foarte mult plastic sau materiale plastice. Stupefiat de ceea ce vad, am inceput sa fierb de furie, dat fiind faptul ca iubesc apa, pescuitul….. opresc si ii intreb pe cei doi indivizi ce fac si cum de isi permit sa isi arunce gunoiul, in plina zi, in parcare, pe malul raului Olt”, a povestit Iulian Cînduleț pe rețeaua de socializare.

“La inceput s-au luat ei de mine si mi-au zis cine sunt eu si cum de imi permit sa-i iau eu la intrebari. In momentul in care am scos telefonul a venit mingea in terenul meu si s-au calmat de numa, implorandu-ma sa nu-i fotografiez si sa nu le fac rau, la urma urmei am aruncat si noi niste gunoi, langa cel care era deja aruncat de altii. Sper din suflet ca cineva sa vada pozele acestea si sa se autosesizeze sau sa ma indrume ce sa fac in continuare. Mai oameni buni, fratilor, prieteni buni, pescari, oameni de bine …….. pana nu vom inceta sa aruncam gunoaiele peste tot nu vom avea o tara curata. Degeaba facem ecologizari si tamtam din spatele monitorului. HAI FRATILOR , CU TOT CE SE POATE CU SHARE , CU MIC CU MARE SA FACEM CEVA , NU SE MAI POATE”, a mai comentat sibianul.

UPDATE. Potrivit publicației oradesibiu.ro, cei 2 bărbați s-au speriat după ce fotografiile cu ei s-au viralizat în mediul online, așa că a doua zi, duminică, au mers și au luat deșeurile aruncate pe malul râului.

„S-a remediat situația. Am mers și am făcut curățenie și toate gunoaiele le-am adunat. Ne cerem scuze pentru cele întâmplate. Am greșit și noi. Nu ne-am dat seama de gravitatea faptei comise. Ne cerem scuze încă odată’’, a declarat Alex, unul dintre bărbați, pentru publcația locală.

 

Comuna Boița se află într-o zonă pitorească din județul Sibiu, în apropiere de orașul Tălmaciu. Din zonă pornesc mai multe trasee prin Munții Parâng și Lotrului.

gunoi râu taxi boița
Foto: Iulian Cînduleț (Facebook)
gunoi râu taxi boița
Foto: Iulian Cînduleț (Facebook)
gunoi râu taxi boița
Foto: Iulian Cînduleț (Facebook)
gunoi râu taxi boița
Foto: Iulian Cînduleț (Facebook)
gunoi râu taxi boița
Foto: Iulian Cînduleț (Facebook)

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.