Se deschide o fabrică de componente auto la Oradea

fabrică piese auto timișoara oradea
Foto: Ler (Flickr)

Grupul italian Sogefi, unul dintre cei mai importanți producători de componente auto din Europa, a anunțat luni, 10 decembrie, că va deschide o fabrică în Oradea, relatează adevarul.ro.

Investiţia va fi de 50 de milioane de euro, iar la fabrica din Oradea se vor produce componente pentru sistemele de suspensii auto.

Printre clienții grupului italian Sogefi se numără companii precum Renault Nissan, Daimler, Nissan, BMW, VW, Peugeot Citroen, Ford sau Toyota.

„Am analizat mai multe locaţii şi în cele din urmă ne-am concentrat asupra României datorită poziţiei geostrategice, a climatului de afaceri foarte competitiv şi a forţei de muncă înalt calificată. Am găsit în parcul industrial din Oradea locaţia ideală cu acces facil la utilităţi, logistică şi o infrastructură adaptabilă. Decizia finală a fost luată, punctul cheie care a favorizat decizia de a veni în România a fost sprijinul guvernamental şi parteneriatul pe care suntem pe cale să îl construim alături de autorităţile române”, a declarat Pasquale Colicchia, reprezentantul grupului Sogefi.

Sogefi Suspension Eastern Europe a primit luni, din partea Guvernului României, un ajutor de stat în valoare de 104 milioane de lei (aproximativ 22 de milioane de euro).

Grupul Sogefi a fost înființat în anul 1980. În prezent, grupul are 36 de filiale, 4 centre de cercetare şi dezvoltare și o cifră de afaceri de 1,67 miliarde de euro în 2017.