Greu de înțeles. Cât i-a plătit o primărie Andrei Măruță, pentru o cântare de 40 de minute

Foto: colaj Twitter & Facebook

Un consilier local arată cât ar fi plătit edilii orașului său pentru un concert al cântăreței Andra. Banii, susține consilierul, ar fi putut fi folosiți, de exemplu, pentru a dota laboratoare școlare care ”se puteau folosi ani de zile de sute/ mii de elevi si profesori”.

Concertul Andrei a avut loc în luna martie 2017, prilejul fiind Ziua Femeii. Consilierul local Dan Mașca, membru al Partidului Oamenilor Liberi și critic constant față de modul în care sunt cheltuiți banii publici în Primăria Târgu Mureș, publică pe contul personal de Facebook o imagine care susține că este copia contractului încheiat de primăria locală și firma Lemon Music SRL, administrată de soțul Andrei, Cătălin Măruță.

Contractul publicat prevede că suma de 47.062 lei va fi plătită pentru o prestație efectivă de minimum 40 de minute, în data de 13 martie 2017.

Familia Măruță nu a fost de acord cu comunicarea valorii contractului

”Acum ceva luni am cerut să mi se comunice cât a costat cântarea Andrei and band, cântare facturată de firma condusă de soțul Andrei, Măruță.

Familia Măruță comunică primăriei târgumureșene că ei nu sunt de acord să mi se comunice.

Procesul este în desfășurare, dar între timp am ajuns să văd unul din contracte și mizeria găștii vesele din primăria pnl-udmr-psd și a cântăreților ce fac milioane din bani publici, dar în același timp unii fac pe marii activiști civici…

Ca idee, dotarea laboratorului de robotică din Colegiul Papiu din surse private, via Fondul Științescu, a fost de 45.000 lei.

Adică cât o cântare a Andrei de minim 40 minute.

De ziua femeii se puteau dota vreo 4 laboratoare de banii risipiți, iar aceste laboratoare se puteau folosi ani de zile de sute/ mii de elevi și profesori”, scrie Dan Mașca pe contul personal de Facebook.

Edili din Târgu Mureș, anchetați de DNA

În luna septembrie a anului 2017, primarul municipiului Târgu Mureș (independent politic), Dorin Florea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale). În acelasi dosar, au mai fost trimiși în judecată Sergiu Claudiu Maior, fost viceprimar al municipiului Târgu Mureș, la data faptelor consilier al primarului, pentru uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale), și Andrei Mureșan, la data faptelor secretar al Municipiului Târgu Mureș, pentru complicitate la uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale).

Numele lui Florea și Maior apar și pe contractul încheiat de Cătălin Măruță cu primăria orașului din Transilvania.

Contractul dintre Primărie și Lemon Music, așa cum a fost prezentat de Dan Mașca:

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.