Grecii le dau 150 de euro tinerilor care se vaccinează: ”E un cadou din recunoștință”

Dacă în România metoda recompenselor pentru vaccinare nu a fost utilizată la scară largă, alte state aleg să își premieze financiar cetățenii care aleg să se imunizeze la COVID-19.

Astfel, guvernul de la Atena a aprobat un bonus de 150 de euro pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care vor primi prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Grecia a fost în carantină vreme îndelungată, după ce valul al doilea a copleșit sistemul de sănătate. Chiar și așa, sezonul turistic a adus cu el o relaxare a măsurilor de protecție, persoanele vaccinate cu schema completă având mai multe libertăți.

Chiar și așa, grecii nu s-au îngrămădit la vaccinare, doar 33% din populație fiind vaccinată până în acest moment, un procent mai mare decât în România, care rămâne pe penultimul loc în Uniunea Europeană în topul imunizării.

“Odată cu prima doză de vaccin, tinerii vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro. Este o datorie către tineri, un cadou din recunoștință”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, într-o şedinţă de guvern, prezentând acest stimulent.

Banii vor putea fi folosiți pentru vacanțe și evenimente culturale, pentru distracție, începând cu 15 iulie scrie Reuters.

Grecii au anunțat că 940.000 de tineri sunt eligibili pentru a primi banii de la stat, în timp ce tinerii care se vor vaccina vor avea internet gratuit pe durata lunii august.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.