Grecii au legalizat marijuana în scop medicinal. Fermierii pot cultiva planta

Grecii vor putea cultiva marijuana. Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Parlamentul elen a decis legalizarea producerii și folosirii canabisului și a produselor derivate în scop medicinal, intrând în rândul țărilor europene care și-au relaxat legislația în privința marijuanei.

Folosirea canabisului în scop recreativ rămâne interzisă în Grecia, în timp ce afacerile cu marijuana vor fi strict reglementate. Culturile de marijuana se anunță a fi foarte profitabile în Grecia, unde clima este ideală pentru cultivarea plantei, iar cifra de afaceri generată de noua lege ar putea ajunge la 1,5 miliarde de euro în următorii trei ani.

Grecia a aprobat folosirea produselor medicinale derivate din canabis încă de anul trecut, însă se baza pe importuri. Acum, elenii au decis să își crească singuri ”iarba”. În România, folosirea produselor medicinale pe bază de canabis este legală, însă medicamentele nu se găsesc în farmacii.

Parlamentari greci au hotărât ca agricultorii care vor crește cannabis să aibă cel puțin 21 de ani, să nu aibă condamnări care au legătură cu traficul de droguri și să aibă cel puțin un pogon de pământ disponibil.

Aleșii eleni speră să atragă bani în acest domeniu, care ar putea rezolva și problema șomajului din țară, care a atins anual cote de peste 20 la sută în ultimul deceniu, de la izbucnirea crizei financiare.

Legile împotriva canabisului încep să se relaxeze în Europa. Austriecii au decriminalizat posesia pentru uz personal în 2016, în timp ce belgienii pot deține cel mult 3 grame de marijuana și pot crește o plantă fără să fie puși sub acuzare.

Cu toate că este încă ilegală în Cehia, locuitorii pot crește plante, cu acordul autorităților, și pot deține până la 15 grame de marijuana. Consumul medicinal este legal. În Danemarca, polțiștii închid ochii la consumul recreațional, cu toate că este ilegal.

În Finlanda se poate consuma canabis în scop medicinal, situație valabilă și în Germania, unde consumul recreațional este permis, fiind considerat ”auto-dăunător”. Polonezii au și ei liber la consumul medicinal, în timp ce în Spania consumul este legal în zonele private. Posesia unei cantități de peste 100 de grame este considerată posesie cu intenție de trafic de droguri. Mai mult, spaniolii pot crește plante pentru consum propriu, însă acestea trebuie să fie amplasate într-un loc ferit, departe de străzi sau locuri publice.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.