Grecia a anunțat că renunță la restricțiile COVID pe perioada sezonului estival

grecia santorini
Santorini, Grecia. Foto: Michelle_Raponi / pixabay.com

Grecia a anunțat miercuri, 13 aprilie, că renunță la restricțiile COVID pe perioada sezonului estival, relatează Reuters.

Concret, pe perioada sezonului estival se va renunța la purtarea măștilor în interior, precum și la certificatele COVID. Statul elen va analiza oportunitatea reintroducerii acestor măsuri în luna septembrie.

Infecțiile au scăzut în Grecia în ultimele săptămâni, chiar dacă numărul acestora rămâne ridicat comparativ cu România. Marți, s-au înregistrat în jur de 15.000 de infecții și 64 de decese. În Grecia, 72% din populație este vaccinată cu schemă completă.

Astfel, în perioada 1 mai – 31 august, oamenii nu vor mai fi obligați să prezinte dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pentru a intra în spații publice deschise sau închise precum restaurantele.

Iar de la 1 iunie purtarea măștilor în interior nu va mai fi obligatorie.

Autoritățile elene iau în calcul să renunțe și la cerința de a prezenta certificatul digital COVID la intrarea în țară.

Foto: Michelle_Raponi / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.