Grătar la miez de noapte, într-un focar de coronavirus din România

Adunarea ilegală de persoane a fost descoperită cu o dronă. Foto: MAI

Polițiștii au depistat, cu o dronă, 16 cetățeni din comuna suceaveană Pătrăuți care participau la un grătar pe timpul nopții, cu toate că localitatea lor este în carantină.

Drona Ministerului de Interne era dotată cu o cameră cu termoviziune.

Nu este pentru prima oară când localnicii din Pătrăuți încalcă Ordonanțele militare aflate în vigoare în aceste zile. În urmă cu o săptămână, mai mulți localnici au ieșit din carantină și au mers la aeroportul din Cluj, pentru a pleca la muncă în Germania.

Polițiștii au observat grătarul încins și grupul de oameni care petrecea în jurul acestuia în jurul orei 1 noaptea.

Polițiștii au acordat amenzi în valoare de 30.000 de lei celor 15 adulți care au participat la grătar, pentru părăsirea zonei de carantină și încălcarea restricțiilor de circulație.

”Pentru a evita filtrele instituite pe drumurile publice, au traversat zona agricolă către o localitate limitrofă, neaflată în carantină, loc în care au fost așteptați de două microbuze care i-au transportat spre locul de îmbarcare într-un autocar cu destinația spre aeroportul din Cluj. În urma cercetărilor efectuate, s-au aplicat sancțiuni și s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a transmis Ministerul de Interne.

Ministerul Afacerilor Interne a suplimentat forțele de ordine și mijloacele de monitorizare, în urma incidentului de pe aeroportul din Cluj, unde mai mulți localnici au ajuns cu gândul de a merge la muncă în Germania.