Gospodării tradiţionale din Roşia Montană şi Delta Dunării vor primi finanţare prin PNRR

Casă din Delta Dunării FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro
Casă din Delta Dunării FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro

Gospodării tradiţionale din Roşia Montană şi din Delta Dunării, alături de încă cinci obiective din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, sunt oficial selectate pentru a fi finanţate din PNRR. Pe lângă aceste situri recunoscute la nivel internaţional, un număr de peste 300 obiective, care fac parte din patrimoniul cultural naţional, vor fi restaurate sau vor beneficia de sprijinul necesar pentru o promovare adecvată.

Astfel, PNRR devine tangibil, nu mai este un concept care doar promite, ci un instrument prin care investiţiile se vor simţi chiar şi de către comunităţi dezavantajate economic, potrivit unui comunicat al Ministerului Investițiiler și Proiectelor Europene (MIPE).

La data de 31 martie a fost atins jalonul 331, care presupunea ca cel puţin 225 de situri să fie incluse în rutele culturale, situri alese pe baza cartografierii şi care să fie poziţionate în principal în zonele rurale şi defavorizate pentru a atrage turişti şi a crea noi locuri de muncă în industria turismului.

Deoarece pentru anumite rute turistice/culturale nu au fost depuse suficiente solicitări, MIPE urmează să anunţe un al doilea apel public pentru a putea utiliza toate fondurile alocate investiţiei şi a maximiza toate şansele comunităţilor cu potenţial turistic de a beneficia de investiţii sustenabile.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.