Gmail își schimbă fața. Cum va arăta popularul serviciu de poștă online

Așa va arăta noul Gmail. Foto: The Verge

Google a anunțat că plănuiește să lanseze un nou design pentru Gmail. Noua față a serviciului de email va fi disponibilă pentru versiunea de web, după ce compania a făcut modificări și în interfața mobilă.

Noul aspect al Gmail va oferi câteva noi opțiuni, printre care posibilitatea de a răspunde imediat la mesaje și de ”snooze”, care poate amâna unele email-uri pentru o perioadă anumită de timp. Snooze și Smart Reply fac deja parte din aplicația mobilă Gmail.

Noul Gmail va fi dotat cu un sidebar, unde utilizatorii vor găsi un calendar Google, cât și un document unde pot fi notate informații. Este o opțiune care dorește să ușureze programarea unor întâlniri sau să arate când sunteți disponibili pentru a răspunde unui email.

Google va oferi trei variante noi pentru Gmail, însă niciuna nu prezintă schimbări radicale, așa cum s-a întâmplat la precedenta ”revoluție” a designului, din 2014.

Noua interfață va putea fi testată de către cei abonați la G Suite, serviciul de email oferit de Google companiilor care vor să folosească propriul nume de domeniu, dar să păstreze serviciile companiei din Mountain View. Apoi, după câteva săptămâni, va ajunge la utilizatorii obișnuiți de Gmail.

Gmail a apărut în 2004 și are peste 1,2 miliarde de utilizatori, acaparând o cincime din piața internațională a serviciilor de email.

Trei sferturi dintre utilizatorii Gmail folosesc zilnic versiunea mobilă a serviciului de poștă electronică.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.