Globurile de Aur 2020. Cum a ajuns Netflix marea forță a cinematografiei americane? Are 34 de nominalizări!

Foto: Netflix / Twitter

Cele mai importante vedete de la Hollywood se vor aduna duminică, în Beverly Hills, pentru a participa la gala Globurilor de Aur 2020.

Globurile de Aur sunt acordate pentru film și televiziune, cu o lună înainte de mult mai faimoasele Premii Oscar.

În acest an, gigantul american de streaming Netflix, care a început să producă intens pelicule de lung metraj doar din 2015, a adunat 34 de nominalizări la Globurile de Aur 2020.

Întreaga listă cu nominalizările la Globurile de Aur 2020 o găsiți aici.

Cele mai interesante producții sunt ”The Irishman”, cea mai recentă capodoperă a lui Martin Scorsese, cu cinci nominalizări, dar și drama lacrimogenă ”Marriage Story”.

Netflix, faimos pentru serialele sale, a investit miliarde de dolari în producția de lung-metraje, iar rezultatele sunt extraordinare: ”The Two Popes”, dramatizarea cinematografică a ultimilor doi lideri de la Vatican, a strâns patru nominalizări, în timp ce comedia ”Dolomite Is My Name” se anunță de asemenea a fi printre favorite la obținerea unui Glob de Aur.

Globurile de Aur 2020: Gazdă va fi tot Ricky Gervais

Maestru de ceremonii al Galei Globurilor de Aur 2020 va fi tot comicul Ricky Gervais, care se întoarce pentru a fi gazda spectacolului pentru a cincea oară.

Gervais a promis că va fi pentru ultima oară când îi va mai ”înțepa” cu glumele sale pe actorii de la Hollywood.

Printre favoriți la câștigarea unor Globuri de Aur duminică sunt și ”Once Upon a Time… in Hollywood”, regizat de Quentin Tarantino, ”Joker” – cu o prestație excelentă a lui Joaquin Phoenix – și tragicomedia ”The Farewell”, cu excelenta actriță asiano-americană Awkwafina.

Pentru Globul de Aur acordat celui mai bun regizor în 2020 se bat Sam Mendes („1917”) și Todd Phillips („Joker”).