Globant investește masiv în România. Se creează 500-600 de locuri de muncă

angajat birou globant
Foto: 12019 / pixabay.com

Compania argentiniană Globant, specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de IT pentru transformare digitală, are în plan să investească 20 de milioane de dolari pentru extinderea în România în următorii trei ani, relatează „Ziarul financiar”.

„Acum avem 90 de angajaţi şi vrem să ajungem la o echipă de circa 500-600 de persoane în 2-3 ani“, a declarat pentru sursa citată Martin Migoya, CEO şi cofondator al Globant.

Globant a intrat pe piaţa românească în anul 2005, când a cumpărat firma americană Small Footprint, care avea un centru de dezvoltare software în Cluj-Napoca.

„Strategia noastră de dezvoltare constă în a găsi companiile care au acea cultură şi mentalitate aliniate cu ale noastre astfel încât să putem crea împreună tehnologie pentru clienţii noştri. Iar la Small Footprint am găsit aceste lucruri şi am decis să devenim parteneri pentru a pune bazele extinderii operaţiunilor noastre în Europa de Est“, a explicat directorul general al Globant.

„În prezent, companiile trebuie să-şi transforme businessul astfel încât să fie capabile să interacţioneze cu clienţii într-o manieră cu totul diferită – mai emoţional, natural şi uşor. Trebuie să îşi orienteze businessul către clienţi şi nu către procesele interne“, a mai spus el.

Globant, venituri de peste 400 de milioane de dolari pe an

Globant, o companie de software și soluții IT, are la ora actuală 6.500 de angajați. În anul 2017, compania a avut venituri de 413 milioane de dolari.

Compania a fost fondată în anul 2003, iar acum este prezentă în țări precum Argentina, Columbia, Uruguay, Marea Britanie, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Peru, India, Mexic, Chile, Spania, România și Belarus.

Globant este listată la bursa de la New York, iar sediul său central este în Buenos Aires, Argentina.

V-ar putea interesa și:

Cofetăria Marisa. Antreprenoarea de 32 de ani care face 400.000 de lei pe an într-un mic oraș
Ideea de 1 milion de euro. Cum concurează micii antreprenori de cartier cu marile lanțuri

Foto: 12019 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.