Giurgiu, noua capitală a fotbalului românesc. Astra e la un pas de titlu

Astra Giurgiu e aproape de primul titlu din istorie (clujeanul.ro)
Astra Giurgiu e aproape de primul titlu din istorie (clujeanul.ro)

După Unirea Urziceni și Oțelul Galați, campioane-surpriză ale fotbalului românesc în ultimii ani, Astra Giurgiu este aproape să își treacă în palmares primul titlu din istorie în Liga 1.

Astra a învins ieri, cu 2-0 pe teren propriu, pe Steaua, și s-a desprins la șase puncte în fruntea ierarhiei din Liga 1, cu doar trei meciuri rămase de disputat până la finalul sezonului.

”Finala campionatului” a fost decisă de două lovituri de pedeapsă, transformate de Valerică Găman și Denis Alibec, doi dintre cei mai buni jucători de pe prima scenă a fotbalului românesc.

În ciuda faptului că Giurgiul nu a cucerit niciodată campionatul la fotbal, stadionul a fost mai mult gol decât plin.

Atmosfera dezolantă a fost completată și de incidentul violent de la finalul partidei, când antrenorul gazdelor, Marius Șumudică, și preparatorul fizic al oaspeților, germanul Thomas Neubert, s-au luat la bătaie.

Dacă va rezista până la finalul sezonului pe primul loc, Giurgiu va deveni al doilea cel mai mic oraș din România care dă o campioană în fotbalul românesc, după Urziceni.

Steliștii, care păreau că au forța necesară să câștige un nou titlu (n.r. – ar fi al patrulea consecutiv), au renunțat deja, cel puțin declarativ, la luptă: ”99% titlul este al Astrei. Mai sunt trei etape, se poate întâmpla orice, dar eu nu mai cred că putem câștiga la final”, a declarat antrenorul roș-albaștrilor, Laurențiu Reghecampf.

După eșecul de aseară, patronul Stelei, Gigi Becali, a anunțat, încă o dată, că se retrage din fotbal.

„Nu mă mai interesează fotbalul. Nu ştiu ce să mai spun, sunt resemnat. Să văd ce fac, posibil să fac o strategie, să rămân în fotbal aşa, de distracţie. Sau o să ies definitiv, să văd cum găsesc portiţa! Şi ce dacă mi-a adus bucurii fotbalul? Am castigat ani de viaţă? Nu!”, a spus Becali la sport.ro.

Și campionii de la Astra au probleme cu patronul. Mai precis, patronul Ioan Niculae are probleme cu legea, fiind după gratii, după ce a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare.

Fotbalul românesc n-a avut în acest sezon nicio reprezentantă în grupele cupelor europene, iar perspectivele pentru stagiunea viitoare nu sunt încurajatoare.

Recomandările editorilor GreatNews: