Giorgia Meloni le-a transmis un mesaj ucrainenilor

Giorgia Meloni
Giorgia Meloni

Giorgia Meloni, care a câștigat alegerile în Italia și ar urma să devină noul premier, i-a asigurat pe ucraineni că viitorul său guvern de coaliție îi va sprijini deplin. Mesajul a fost transmis pe Twitter și i s-a adresat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Ştiţi că puteţi conta pe sprijinul nostru loial pentru cauza libertăţii poporului ucrainean. Rămâneţi puternici şi păstraţi-vă credinţa neclintită!”, a spus Meloni, care va deveni probabil prima şefă a unui guvern de dreapta al Italiei după cel de-Al Doilea Război Mondial, în condiţiile în care alianţa pe care o conduce şi-a asigurat majoritatea absolută în Parlamentul Italiei.

Zelenski a felicitat-o pe Meloni într-un tweet pentru că a câștigat alegerile și a mulțumit Italiei pentru ajutorul pe care l-a primit Ucraina în timpul invaziei ruse.

Premierul italian Mario Draghi, care încă mai este în funcție până la desemnarea noului guvern, a fost ferm în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina și livrările de arme către Kiev.

De asemenea, Meloni a condamnat ferm Rusia și a spus în mod repetat în ultimele luni că este în mod clar de partea Kievului. Prin urma, în problema Ucrainei, Meloni ar împărtăși aceeași poziție cu a mojorității guvernelor europene.