Ginerele celui care l-a denunțat pe Dumitru Buzatu: „Un moment sfâșietor, mi-a fost ca un al doilea tată”

dumitru buzatu șpagă
Foto: Captură Digi 24

Deputatul PSD de Vaslui Eduard Popica, ginerele omului de afaceri Emil Savin, care a colaborat cu DNA oferindu-i mită lui Dumitru Buzatu, susține că pentru el șeful CJ Vaslui este „ca un al doilea tată”, iar ceea ce s-a întâmplat cu fostul lider social-democrat este „un moment sfâşietor, o nenorocire”.

„Nu am vrut să comentez şi nu am vrut să fiu implicat în această nenorocire care s-a abătut asupra noastră, asupra mea personal, asupra familiei mele, şi aici mă refer la soţie, la copilul meu, dar şi asupra organizaţiei judeţene a PSD Vaslui.

Aş vrea să vă relatez de la bun început că Dumitru Buzatu pentru mine este ca un al doilea tată. Sub ochii lui, de 20 de ani, am crescut, m-am dezvoltat şi aş putea spune că am ajuns cine sunt.

Este un moment, nu regretabil, sfâşietor pentru mine ca persoană şi de aceea am ajuns şi am acceptat să dau astfel de declaraţii, pentru că ultimele ştiri care au apărut cu privire la persoana mea efectiv m-au distrus (…)

O să încerc să depăşesc, e greu. Mai mult decât cariera politică, eu am pierdut un prieten şi acest lucru contează pentru mine cel mai mult”, a susținut deputatul Eduard Popica.

Parlamentarul spune că nici el și nici altcineva din PSD Vaslui nu a ştiut despre flagrantul care urma să i se facă lui Dumitru Buzatu, pentru că dacă ar fi știut, „poate că i-ar fi dat de înţeles să se ferească”.

„Nu am ştiut nicio secundă despre absolut nimic şi, în primul rând, din punct de vedere moral, consider că oricine ar fi avut habar despre o astfel de nenorocire, poate că nu i-ar fi spus domnului preşedinte, dar poate că i-ar fi dat de înţeles să se ferească.

Mai mult decât atât, din punct de vedere juridic, ştiţi prea bine că astfel de acte se fac între denunţător şi organul de anchetă penală, fără a avea şi alte persoane implicate sau care să ştie despre aceste aspecte.

Nu mi-a spus nimic (socrul său, denunțătorul Emil Savin – n.r.), nu vorbesc cu el. Mi-a spus doar că îi pare rău pentru ceea ce mi-a făcut”, a mai spus deputatul Popica.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.