Ghiță îi amenință pe cei care protestează: „Ne luăm la bătaie cu ei”

sebastian ghiță
Sebastian Ghiță. Foto: Captură YouTube / hotnews.ro

Fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță, care acum se află în Serbia și a anunțat că va candida la europarlamentare pe lista Partidului România Unită (PRU), i-a amenințat cu bătaia pe cei care protestează în stradă față de modificările aduse legilor justiției.

Într-o intervenție la România TV, Sebastian Ghiță a declarat că membri ai partidului din care face parte, PRU, îi vor trimite acasă pe cei care protestează împotriva modificărilor din legile justiției prin forță.

„Dacă le mai prindem pe străzi pe bandele #Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției, s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la Partidul România Unită, care să le dea niște șuturi în fund și să îi trimită acasă. Dacă poliția nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi. Că asta nu-i democrație”, a declarat Sebastian Ghiță, la România TV.

Atunci când a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă vrea să facă patrule civile, ca în Brazilia, Sebastian Ghiță a răspuns: „Facem ca oriunde. Dacă avem o lege și o instituție, o respectăm. Nu se trezesc unii dintre noi să spargă geamurile, să-l bată pe ministru sau pe judecători. Asta curând se va termina.

Dacă Poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei (…) Ne asumăm. N-am știut și nu știm. Dar suntem atenți și cum îi vom prinde pe străzi bătând vreun ministru, distrugând instituții și sărind pe gardurile Parlamentului, o să le dăm o mamă de bătaie. Să plece la ei acasă și să ne lase în pace”.

Doi dintre protestatarii comunității #rezist, Cătălin Teniță și Marian Rădună, au făcut plângeri penale împotriva lui Sebastian Ghiță, pentru amenințare.

„Eu și Răduna Marian am decis să facem o plângere penală. Pentru mine e pentru prima dată în viață când fac așa ceva (Marian mai are una pentru evenimentele din 10 august), însă cred că nu mai e suficient să ne văicărim pe Facebook. Este o plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiță. Ieri acest infractor a amenințat cu bătaia protestatarii care au fost în fața Ministerului de Justiție și a altor instituții publice.

A promis că aduce el oameni de la PRU care îi vor alunga de pe străzi, prin bătaie, pe cei care militează pentru justiție. Noi am protestat (pașnic) la Minsterul de Justiție. Așa cum au făcut-o mii de cetățeni la protestul de acum vreo 10 zile (cel cu marșul). Așadar, amenințarea ne vizează direct”, a scris Cătălin Teniță, pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.