Iordache nu e singur pe lume. Un deputat din opoziție a făcut același semn tot în 2018

Gestul lui Forin Iordache de miercuri, din Parlamentul României, nu este singurul de acest gen din ultimul an. În iunie, un deputat USR le-a arătat același deget celor din coaliția PSD-ALDE, tot în Parlament.

În timp ce pleca de la tribună spre locul său, deputatul USR Cristian Ghinea le-a arătat degetul mijlociu deputaților din grupul PSD-ALDE. Gestul se poate observa în fotografia de mai sus, preluată de noi de pe siteul hotnews.ro.

„În numele partidului ne asumăm şi îmi cer scuze pentru gestul colegului meu”, a reacționat imediat deputatul USR Ion Stelian, iar liderul partidului, Dan Barna, și-a cerut la rându-i scuze pentru gestul colegului său.

Și gestul de miercuri al lui Florin Iordache a fost condamnat de colegii săi. Primul care a recunoscut că Iordache a făcut o mare greșeală este chiar un ”greu” din PSD, vicepremierul Paul Stănescu.

”Din păcate, cred că a greșit Iordache când a făcut, pentru că nu suntem la stadion. Suntem totuși în Parlamentul României și deputatul Iordache cred că a făcut o mare greșeală”, a spus Stănescu la ieșirea din ședința cu pricina.

Gestul lui Iordache a ajuns și în presa internațională, cei de la Bloomberg spunând chiar că degetul mijlociu al fostului ministru al justiției nu e doar un semn la adresa deputaților din opoziție, ci la adresa UE. Titlul articolului este grăitor în acest sens: „Raportul anticorupție al UE primește degetul mijlociu în România”.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.