Ghimpii lui Dragnea. Doi miniștri nu vor să-și dea demisia

Liviu Dragnea FOTO: PSD.ro
Liviu Dragnea FOTO: PSD.ro

Actualizare 10:25. Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat că-și dă demisia.

Liderii PSD au votat în unanimitate în Comitetul Executiv pentru nominalizarea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Pentru a evita un blocaj, șefii PSD le-au cerut colegilor Paul Stănescu și Lucian Șova, care dețin cele două ministere, să-și depună demisiile de onoare. Însă, niciunul nu a dat semne că ar intenționa să le facă pe plac apropiaților lui Liviu Dragnea.

Până acum, o reacție a avut Paul Stănescu. Acesta a precizat că îți va face „propria analiză” și va decide dacă demisionează.

„Dacă, la şedinţa CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau preşedintele PSD mi-ar fi reproşat ceva legat de activitatea la minister şi mi-ar fi cerut demisia, o făceam pentru că sunt un om de onoare şi nu mă agăţ de niciun scaun!

Mai mult, înaintea şedinţei, m-am întâlnit cu preşedintele Dragnea, care mi-a spus că nu-mi poate pune la îndoială competenţa ca ministru şi nicio clipă nu mi-a cerut să fac un pas în spate!

Ulterior, am fost umilit inutil şi fără niciun argument, ceea ce mă face să nu intru în acest joc politicianist! Îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă!”, se arată într-un comunicat al lui Paul Stănescu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va trimite la Cotroceni noile propuneri de miniștri, nemaifiind nevoie de transmiterea cererilor de revocare pentru Paul Stănescu și Lucian Șova.

„Am trimis deja deciziile de revocare pentru cei doi miniștri. Bineînțeles că acum trimit numirea. Nu mai trimit o dată ceea ce am trimis. Eu sper ca ceea ce a decis premierul României să fie luat în calcul.

În cazul în care refuză o să acționăm constituțional. Eu sper ca domnul președinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea Președinției Consiliului UE.

Astăzi am avut o primă întâlnire cu Consiliului Președintilor. Eu cred că în acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Eu sper să luăm în calcul toate aceste lucruri și președintele să facă aceste nominalizări”, a spus Dăncilă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.