Ghid – Tot ce trebuie să știi despre o refinanțare

refinantare credit linii credit

Educația financiară joacă un rol tot mai important în zilele noastre. Suntem puși adesea în fața necesității unei operațiuni bancare mai complicate și trebuie să știm ce înseamnă un credit, ce variante să alegem, cum să refinanțăm un anumit credit, în ce fel se face un transfer de bani din străinătate și multe alte astfel de operațiuni.

Încercăm prin acest articol să acoperim măcar o mică parte din informațiile cele mai importante despre refinanțare (aflați mai multe AICI). ”Refinanțarea” e un termen foarte des întâlnit, mulți oameni se întreabă când e nevoie să facă o astfel de operațiune și la ce ajută ea. Iată câteva scurte lămuriri pe acest subiect:

De ce să refinanțezi un credit?

Dacă v-ați săturat să plătiți rate la mai multe bănci și vreți să aveți o singură rată pe lună, puteți refinanța aceste credite. Un alt motiv pentru care a face o refinanțare este pentru a obține condiții de creditare mai avantajoase, cu costuri mai mici și, implicit, și o rată lunară mult mai mică.

Studiați cu atenție ofertele de refinanțare și alegeți cea mai avantajoasă variantă pentru dumneavoastră. Nu vă grăbiți în a face alegerea, documentați-vă temeinic.

Creditele imobiliare pot fi și ele refinanțate

Există o mulțime de pachete avantajoase de refinanțare și pentru creditele imobiliare. E important de știut că puteți apela la o altă bancă pentru refinanțare pentru un credit pentru investiții imobiliare contractat inițial la altă bancă.

Întreaga ”misiune” a refinanțării creditului de investiții imobiliare este pentru a putea să plătiți ratele cu mai mare ușurință, pentru a fi mai relaxat.

Refinanțarea mai multor credite într-un singur credit

Dacă dețineți mai multe împrumuturi, chiar și la bănci diferite, puteți apela la un serviciu de refinanțare oricâte contracte de credit aveți, fie ele linii de credit, carduri de credit sau credite de consum.

Mai mult, toate împrumuturile de mai sus pot fi obținute în diverse valute, și tot veți putea obține o refinanțare comună a lor. Singura cerință este ca suma creditelor de refinanțat să nu depășească sumă maximă a creditului prin care se refinanțează.

Ce înseamnă, mai exact, refinanțarea unui credit de consum

Refinanțarea unui credit de consum presupune contractarea unui nou împrumut prin care se achită un credit sau mai multe credite de consum, iar eventuala sumă în plus poate fi folosită în alte scopuri.

Spre exemplu, la Banca Transilvania refinanțarea este foarte ușor de obținut, iar printre avantaje se numără și comision de analiză 0.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.