Gheorghe Dincă merge pe urmele crimelor de la Caracal

Gheorghe Dincă

Anchetatorii îl vor însoți astăzi și mâine pe Gheorghe Dincă pe urmele crimelor din Caracal pentru reconstituirea faptelor pe care le-a recunoscut. Luni va avea loc reconstituirea cazului Alexandrei Măceșanu (15 ani), iar marți cel al Luizei Melencu (18 ani). Familiile celor două fete vor fi reprezentate la procesul de reconstituire de avocați.

Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, a sechestrat-o pe Alexandra Melencu pe 24 iulie. Fata a fost luată la ocazie de Dincă și trebuia să ajungă la liceu. A fost bătută și dusă acasă la el de Gheorghe Dincă.

În următoarea zi, în timp ce Dincă s-a dus farmacie să cumpere niște creme pentru a trata rănile de la mâinile Alexandrei, adolescenta a reușit să sune la 112 și să ceară ajutor, folosindu-se de unul dintre telefoanele agresorului.

STS a anunțat că fata a sunat de trei ori la 112, iar în momentul ultimului apel, Gheorghe Dincă revenea acasă. Cei care ar fi trebuit să intervină pentru a o salva pe fată nu au făcut-o în timp util.

Secția Specială pentru investigarea infracțiunilor din justiție a anunțat în 27 iulie că s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările în care procurorii şi poliţiştii au acționat în contextul cercetărilor care s-au derulat în cauza privind dispariția adolescentelor din județul Olt.

Ulterior, Sectia Specială a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu contra Parchetului Judecătoriei Craiova, a DIICOT Craiova, a Curţii de Apel Craiova, precum şi a inspectoratelor de poliţie Olt și Dolj.

„Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorul de la Parchetul Judecătoriei Caracal Cristian Ovidiu Popescu a fost suspendat din magistratură de către CSM, după ce a preferat să aştepte ora 6 dimineaţa pentru a intra în locuinţa lui Gheorghe Dincă.

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de abuz în serviciu în legătură cu intervenția în cazul Alexandrei Măceșanu. Şi Violeta Mirea, șefa Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni acolo unde locuiește familia Alexandrei Măceșanu, a fost pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.