Gestul unor polițiști a ajuns viral pe Facebook

FOTO: Maria Ceaușilă/Facebook
FOTO: Maria Ceaușilă/Facebook

O imagine cu doi polițiști care schimbă o roată a devenit virală pe Facebook. „Frig, vânt, burniță, în mijlocul câmpului. Exact ce mai lipsea: pană de cauciuc. Cei doi polițiști din imagine s-au grăbit să ne vină în ajutor. Eu care credeam că au oprit să ne amendeze… de fapt s-au oferit să ne ajute. Multumim, oameni buni”, a scris Maria Ceaușilă, pe pagina personală de Facebook. Poza a adunat peste 6.500 de reacții și a fost distribuită de 6.600 de ori.

Au fost mai multe povești asemănătoare cu polițiști care au sărit în ajutor și au ajuns virale pe internet. Anul trecut, doi polițiști i-au impresionat pe doi turiști finlandezi, Joni și Sara, care au povestit întreaga întâmplare pe contul lor de Youtube.

Pe 9 aprilie, cei doi turiști care și-au campat rulota la marginea localității satului Copăceni, din județul Vâlcea, au fost rugați de polițiștii din localitate să se legitimeze, apoi le-au spus să-i urmeze.

Cei doi nu prea au înțeles ce se întâmplă, însă i-au urmat pe cei doi polițiști și în același timp au început să filmeze întreaga experiență. Au rămas surprinși când agentul șef principal Ion Stroescu și agentul Cosmin Fieraru le-au deschis larg porțile unui loc împrejmuit, unde să campeze în siguranță.

Terenul îi aparține soției unuia dintre cei doi polițiști, iar cei doi turiști au campat gratis. Mai mult, ca să aibă energie electrică şi să îşi poată prepara mâncare, poliţiștii le-au pus la dispoziţie şi un sistem de iluminare cu baterii.

După trei zile, Joni şi Sara au părăsit judeţul Vâlcea. În semn de recunoştinţă, cuplul a aşternut câteva rânduri pe un bilet destinat celor doi poliţişti vâlceni şi a povestit tuturor cât de încântătoare a fost întânlirea lor cu Poliţia Română, postând un filmuleţ şi pe Youtube.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.