Germania. Incendiu într-o clădire în care locuiau români: 33 de răniți

A luat foc clubul Bamboo FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Un puternic incendiu a afectat o clădire din localitatea germană Bergkamen. În imobil locuiau și români. 33 de persoane au avut nevoie de spitalizare, iar 7 sunt în stare gravă. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că verifică dacă printre victime sunt și cetățeni români.

„Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la dată de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime”,  anunță Ministerul Afacerilor Externe.

În imobilul afectat de incendiu ar fi locuit 45 de persoane, printre care și cetățeni români, 33 dintre acestea fiind spitalizate, în urmă intoxicatiei cu fum. O parte dintre persoanele spitalizate au fost deja externate.

„Conform datelor comunicate de către autoritățile locale, anchetă privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare. Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanentă legătură cu autoritățile competențe, fiind pregătit să acorde asistență consulară”, mai precizează MAE.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.