George Harabagiu, acuzat că este autorul trucajelor cu Halep, a fost concediat de Dragnea

george harabagiu
Foto: Captură YouTube / Facebook

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat pentru Antena 3 că l-a concediat pe George Harabagiu, coordonatorul online al PSD și cel despre care Victor Ponta a scris că se află în spatele postărilor de pe conturile de Facebook ale PSD prin care se susținea că Simona Halep ar fi fost cea huiduită pe Arena Națională și nu Gabriela Firea.

„L-am concediat”, a declarat Liviu Dragnea pentru Antena 3.

Cel care a dezvăluit cine s-ar afla în spatele acestei campanii a fost fostul președinte al PSD, Victor Ponta.

„Îi rog pe foștii mei colegi din PSD Tulcea, Constanța, Giurgiu, Mehedinți și din alte județe să șteargă repede această mizerie care a fost postata de la Sediul Central al PSD pe conturile organizațiilor locale. Oamenii nu știu (așa cum știu eu) că aceste materiale mincinoase, manipulatoare și absolut mizerabile sunt gândite și postate direct de la Sediul Central din K10 de un personaj dubios adus de Liviu Dragnea de la Neamț (numele lui este George Harabagiu, nu poate fi numit “șobolan” că nu trebuie jigniți șobolanii și ascultă doar de “Dom Președinte”)!”, a scris Ponta pe Facebook.

„Pentru aceste minciuni oribile despre Simona Halep vor fi înjurați și sancționați pe nedrept membrii PSD / vă rog – reacționați! Ps – Dragnea și Firea sunt trecători dar partidul rămâne. Membrii trebuie să apere imaginea partidului, nu a unor lideri trecători”, a mai spus el.

Ulterior, colajele care trucau desfășurarea evenimentelor de pe Arena Națională au fost șterse de pe paginile de Facebook ale organizațiilor locale.

Cine este George Harabagiu

Înainte să vină în București, George Harabagiu a fost ziarist la diferite publicații și televiziuni din județul Neamț.

În anul 2011, George Harabagiu a accidentat mortal o tânără în vârstă de 28 de ani, care mergea pe marginea șoselei în localitatea Săvinești. El a declarat că se deplasa spre Bacău şi, când drumul s-a îngustat de la patru la două benzi, a tras de volan dreapta, pentru a lăsa loc unor maşini pe care le-a văzut în oglinda retrovizoare că vin cu viteză. În acel moment a acroşat-o pe tânăra de pe marginea drumului, pe care a izbit-o cu parbrizul şi apoi a proiectat-o pe asfalt, unde a murit, relata adevarul.ro la acea dată.

George Harabagiu mai este cunoscut și deoarece a fost condamnat la închisoare, în urma unui flagrant delict, după ce în anul 1997 l-a şantajat pe medicul Cornel Alexandrescu, pretinzându-i bani pentru a nu face anumite dezvăluiri în presă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.