Scandal cu înjurături și agresiuni între George Becali și Cristian Preda în aeroportul Otopeni

Europarlamentarul Cristian Preda și omul de afaceri George Becali, fost europarlamentar, au fost protagoniștii unui scandal chiar în interiorul aeroportului Otopeni.

Potrivit unei postări de pe Facebook a europarlamentarului Preda, totul a pornit de la indignarea acestuia că Becali folosește poarta de protocol (poartă de îmbarcare mai rapidă).

”Îl întreb pe ofițer de ce trec pușcăriașii pe acolo. Becali aude și începe să înjure ca la ușa cortului. Mă urmărește prin aeroport amenințându-mă și urlând porcării de nereprodus. Apoi trage un șut în geanta pe care o port pe umăr. Grapini și Bușoi îl îmbrățișează. Scap de marțafoi zicându-i că voi chema poliția”, a povestit Preda pe Facebook.

Potrivit realitatea.net, episodul a fost relatat și de o jurnalistă, Oana Popescu, martor ocular la cele întâmplate:

”Becali îi dă un brânci europarlamentarului Cristian Preda la poarta 10 de așteptare a avionului către Strasbourg: “Băi handicapatule, dacă nu te punea Băsescu pe liste, mureai de foame! Hai cheamă polișia, dă-te dracu de dobitoc!” Cristian Preda întreabă: “ție nu ți-e rușine, nesimțitule?” Colegul său Cristian Bușoi, care stătea de vorbă cu Becali și Laurentiu Rebega (parlamentarul, cercetat și el penal, care s-a ocupat de organizarea reuniunii de la Sinaia a radicalilor europeni la care a participat și Marine Le Pen!?) nu are nicio reacție. “Mulțumesc pentru solidaritate! Stai de mână cu pușcăriașii”, îi spune Preda. … Doar voiam să vă povestesc ceva fapt divers din avionul de Strasbourg-Bruxelles. Și să întreb dacă are cineva o lămâie”, a scris ea pe Facebook.

Cine sunt cei doi și cum au ajuns în PE

Cristian Preda a fost ales eurodeputat pe listele PDL, în urma votului din 7 iunie 2009. Preda a câștigat un nou mandat în legislativul europen în urma votului din 2014, de această dată pe listele Partidului Mișcarea Populară, fondat de Traian Băsescu.

Preda este un fost decan al Facultății de științe politice a Universității din București și este în continuare profesor la această facultate.

George Becali este patronul clubului de fotbal FCSB și a fost membru al Parlamentului European între iunie 2009 și decembrie 2012. În acel an, Becali a fost ales pe listele PRM, alături de Corneliu Vadim Tudor. Potrivit Wikipedia, în cele nouă luni până în martie 2010 a participat la numai 10 din cele 37 de ședințe în plen, fiind reprezentantul României cu cea mai slabă prezență, de numai 27%.

La 11 februarie 2013 a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul lipsirii ilegale de libertate din 2009.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.