„Garcea” a fost numit consilier personal al primarului Capitalei

Mugur Mihăescu FOTO: Libertatea.ro
Mugur Mihăescu FOTO: Libertatea.ro

Vicepreședinte al Asociației Comercianților din Centrul Istoric și membru al trupei de umor „Vacanța Mare”, cunoscut pentru rolul „Garcea”, Mugur Mihăescu a fost numit consilier personal al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Mihăescu va avea ca responsabilitate relația dintre municipalitate și Centrul Istoric al Bucureștiului, atât pe plan urbanistic, cât și comercial, cultural, curățenie sau ordine publică.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, Mugur Mihăescu a fost desemnat în această funcție în urma consultării cu membrii Asociației Comercianților din Centrul Istoric al Bucureștiului.

„Centrul Istoric al Capitalei este, pe de o parte, un pol de maxim interes, turistic și comercial, iar pe de altă parte se confruntă cu o serie de probleme specifice, deloc simple.

Cei care își desfășoară activitatea zi de zi în această zonă cunosc cel mai bine aceste probleme, așa că le-am solicitat să-și desemneze un reprezentant care să vină să lucreze alături de noi. Vreau să demonstrăm totala deschidere a Primăriei pentru rezolvare”, declară Gabriela Firea, potrivit comunicatului Primăriei Capitalei.

Mugur Mihăescu a deschis în 2009, în Centrul Vechi, un pub, iar câțiva ani mai târziu și un club.

Mugur Mihăescu a cochetat și cu politica. În 2014 a fost purtător de cuvânt al UNPR. Asta, după ce a fost preşedinte executiv al Partidului Verde şi a candidat, fără succes, pentru funcţia de primar al sectorului 5 din Bucureşti. „Îmi place genul de armată. E mai multă ordine.

E nevoia pe care o am după 20 de ani, de ordine în ţară. Dacă nimeni nu îţi dă ordinea, să ţi-o dea armata. Mi-ar conveni foarte mult o funcţionalitate din asta în zona antreprenoriatului şi a civiliei, şi a nebuniei din civil, şi a ideilor…”, declara Mugur Mihăescu, în 2014, pentru Adevărul.

FOTO: Libertatea.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.