Gamer, meseria din care ieși la pensie la 20 de ani

Meserie de gamer profesionist abia se face cunoscută la noi. Doar că în multe dintre țările asiatice, i se dă importanța cuvenită. Și rămâne una exclusiv pentru tineri. Mai ales că după 20 de ani, viteza de reacție scade și mecanica jocului începe să fie mai dificilă, după cum recunoaște și Diego Quas Ruiz, un jucător profesionist de League of Legends, pentru Business Insider.

Cei care nu se retrag la 20 de ani din cauza simțurilor din ce in ce mai leneșe, încep să se sature de turneele lungi și obositoare.

Așa că pensionarea este o opțiune. Doar că nu înseamnă că vor sta pentru restul zilelor pe plajă, chiar dacă un jucător ajunge la 100.000 de euro pe an, tot nu le ajunge să se întrețină până la sfârșitul zilelor.

Așa că trebuie să se gândească la un plan. Christian IWDominate Rivera Left și  Diego „Quas” Ruiz joacă de cinci ani League of Legends, adică o perioadă foarte lungă în timpul jocurilor pe calculator. Christian se gândește în fiecare zi la ce va face după ce se va retrage și spune că va rămâne în lumea jocurilor video. Cel mai probabil va juca tot jocuri pe calculator, se va înregistra și va posta meciurile pe net. Există un public imens consumator de acest gen de entertainment. Este gratuit pentru cei care se uită, dar jucătorii câștigă din reclamă și donații. Antrenoratul este o altă opțiune.

Alex „Xpecial” Chu plănuiește să-și finalizeze studiile după ce se retrage, doar că devine din ce în ce mai puțin entuziast să se întoarcă la școală, cu cât trece timpul.

Diego „Quas” Ruiz a studiat inginerie mecanică la o universitate din Venezuela, iar după ce iese la pensie ar putea să învețe programare. Și din când în când să mai facă filmulețe de training pentru începători sau chiar să antreneze.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recoamndările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate în domeniul promovării produselor. Salarii de până la 2.500 de lire
Granturi de 25.000 de euro pentru afacerile românești. Cum puteți obține banii
Lupta pentru a aduce pe lume copilul fiicei sale decedate, din nou în atenția publică

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.