Unul dintre cele mai mari orașe din România a rămas fără apă caldă pe termen nelimitat

galați
Galați. Foto: Iulian Crintea (Wikimedia Commons)

Galațiul, unul dintre cele mai mari orașe din România, care are o populație de 250.000 de locuitori, a rămas fără apă caldă, după ce Primăria a oprit definitiv livrarea agentului termic din cauza pierderilor foarte mari.

Acest serviciu public a fost sistat pe termen nelimitat. Practic, locuitorii care nu au o centrală de apartament sunt forțați să își încălzează apa pe aragaz dacă nu vor să se spele cu apă rece.

Gălățenii din cel puțin 25.000 de apartamente se regăsesc în această situație.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiulu Galați, a declarat pentru postul de televiziune Digi24 că a sistat furnizarea apei calde din cauza pierderilor uriaşe din sistem pe care trebuia să le plătească de la bugetul local.

Potrivit acestuia, municipalitatea a înregistrat pierderi de 3,2 milioane de lei în luna aprilie în urma furnizării apei calde către populație, cetățenii achitând doar 400.000 lei din cei 3,6 milioane de lei plătiți de Primărie pe apă, notează agerpres.ro.

În municipiul Galați există 36.000 de apartamente încă branșate la sistemul centralizat de furnizare a apei calde menajere și a căldurii, din care aproximativ 25.000 de apartamente sunt locuite efectiv.

Primăria a anunțat că le va oferi ajutoare în valoare de 3.000 de lei gălăţenilor cu plata întreţinerii la zi, cu venituri modeste şi fără datorii la fisc. Suma va reprezenta un ajutor pentru ca aceștia să își cumpere centrale termice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.