Galați. Autocare cu PSD-iști au fost blocate de protestatari

FOTO: Captură Facebook „Galațiul nostru”
FOTO: Captură Facebook „Galațiul nostru”

Două autocare cu simpatizanți ai PSD, aduși din localități din jurul Galațiului la un miting electoral, au fost blocate de manifestanți veniți să protesteze împotriva partidului de guvernământ. Aceștia au strigat „hoții” și „PSD, ciuma roșie”.

La mitingul PSD din Galați au participat în jur de 10.000 de oameni. Cei mai mulți au fost aduși cu autocare din localitățile învecinate. Liderul partidului, Liviu Dragnea, a lansat mai multe atacuri în timpul discursului său. Țintele au fost președintele Klaus Iohannis, partidele din opoziție, dar și premierul Olandei sau președintele Franței.

Dragnea a mai spus că acești lideri ”ne minte că avem probleme cu statul de drept”, iar ”intrarea nostră în Schengen nu are nicio legătură cu statul de drept”. Mai mult, aceștia ar fi supărați, potrivit lui Dragnea, pentru că ”în doi ani de zile am avut producții-record și asta înseamnă mai multă marfă în Europa”.
„S-au mărit salariile la medici. Ei au grijă de sănătatea noastră și a acestei țări. Prea mulți ani medicii din România s-au îngrijit de sănătatea străinilor, pentru că acest stat nu s-a îngrijit să le plătească salarii decente. De ce mai sunt supărați? Pentru că salariile mărite în România îi fac pe românii care lucrează în afară să nu mai accepte salarii de mizerie și încep să vină acasă.
Sunt supărați pentru că forța de muncă harnică și calificată începe să plece de la ei. Sunt supărați poate pentru că renovăm și construim școli, modernizăm educația și românii au șansa să fie mai educați și o să intre în competiție cu ai lor. Sunt supărați că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, a spus Dragnea.
Liderii PSD și simpatizanții lor au fost primiți cu ostilitate și la Iași, la mitingul care a avut loc pe 9 mai în Piața Unirii. Iată imagini de la Iași:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.