Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă diplomatică

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut o nouă gafă diplomatică. Aflată la Belgrad, la reuniunea dintre România, Bulgaria, Serbia și Grecia, ea i-a greșit numele premierului bulgar.

„Am vorbit cu domnul prim-ministru Boris Borisov despre o reuniune a celor două Guverne între România și Bulgaria”, a spus Viorica Dăncilă, deși pe primul-ministru bulgar îl cheamă Boiko Borisov.

Această ultimă gafă se adaugă unui lung șir de momente stânjenitoare pe care le-a trăit premierul Viorica Dăncilă.

În iunie 2018, Viorica Dăncilă a uitat numele omologului său estonian, Jüri Ratas, chiar în cadrul conferinţei de presă comune susţinute la Constanţa după inaugurarea primului zbor dintre Tallinn şi acest oraș. După ce a pronunțat prenumele Jüri, ea s-a oprit preț de câteva secunde și s-a uitat neliniștită într-o parte, așteptând ca cineva să îi șoptească numele premierului.

Iar în luna iulie 2018, prezentă la Podgorica, capitala statului Muntenegru, Viorica Dăncilă și-a început declarația spunând că se bucură să fie la Priștina. Priștina este capitala statului Kosovo, pe care România încă nu l-a recunoscut oficial.

Premierul României a făcut această declarație avându-l în stânga sa pe omologul său muntenegrean Milo Djukanovici.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.