Gabriela Firea vrea să schimbe numele Parcului Unirii în ”Parcul Teoctist Patriarhul”

fantanile de la unirii ziua

Parcul Unirii, aflat în fața Magazinului Unirea și pe sub care trece Dâmbovița, ar urma să fie rebotezat de cuviosul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

Vestea a fost dată de consilierul USR Octavian Berceanu, iar un proiect în acest sens ar urma să ajungă miercuri, 18 decembrie, în Consiliul General al Bucureștiului.

”De mâine Parcul Unirii se va numi Parcul Teoctist Patriarhul, că așea vreau eu, dictează nașa București-ului! Nașă Primar, dacă botezul locurilor din București vă este la degetul mic precum acordarea contractelor și cheltuirea banului public, nu vreți să vă ridicăm o statuie în care să-l tineți în brațe pe micul ciobănel Bucur, intitulată ”Nașterea numitului Bucur”? Parcul va fi supus unor lucrări de modernizare cu costuri probabile de peste 8 milioane de euro, printr-un proiect care nu a fost supus unui concurs de soluții, așa cum se întamplă în lumea civilizată! Noapte minții, dragă Nașă!”, a scris, evident supărat, consilierul Berceanu.

Useristul a publicat și expunerea de motive a proiectului de schimbare a denumirii Parcului Unirii, care se află lângă Piața Unirii.

”Un motiv care ne determină să propunem schimbarea denumiriii din ”Parcul Unirii” în Parcul Teoctist Patriarhul este supra-atribuirea atributului ”Unirii” atat parcului situat în piața cu același nume, fântânii cântătoare devenită obiectiv turistic, apoi magazinului care domină perspectiva spre Est, cât și celor două stații de metrou, precum și a bulevardului limitrof, fapt de natură să inducă o oarecare confuzie la nivelul turiștilor și al celor aflați în căutarea unei adrese în acest vast perimetru”, se arată în expunerea de motive a proiectului prezent pe 18 decembrie pe ordinea de zi a sedinței CGMB.

Primăria Capitalei a aprobat deja un proiect de reabilitare a Parcului Unirii, în valoare de aproape două milioane de euro. Va fi schimbat sistemul de iluminat, vor fi trasate două alei noi și se va schimba mobilierul.