Gabriela Firea și-a prezentat bilanțul după doi ani la cârma Bucureștiului

Gabriela Firea. Foto: Primaria București
Gabriela Firea. Foto: Primaria București

Gabriela Firea a postat pe pagina de Facebook bilanțul ca Primar General al Bucureștiului: ”În doi ani nu pot fi rezolvate toate problemele Capitalei”.

Îmbrăcată într-un tricou turcoaz, care va fi și culoarea autobuzelor cumpărate de Primăria Capitalei în acest an, Gabriela Firea s-a fălit cu finalizarea pasajului de la Piața Sudului, cu Spitalul Gomoiu și cu reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu.

”Știu că exigențele cetățenilor sunt din ce în ce mai mari, e normal să fie așa, dar în doi ani nu pot fi rezolvate toate problemele Capitalei. Se puteau revoluționa domenii, dacă toată lumea din primărie, ministere, autorități era la fel de determinată ca mine. Și dacă legislația, modificată abia acum, ne-ar fi permis. Important este să avem un plan pe care să-l urmăm cu tenacitate. Iar rezultatele nu vor întârzia să apară”, a scris edilul-șef al Capitalei pe Facebook.

Firea a prezentat bilanțul despre trafic și infrastructură rutieră, capitol la care Bucureștiul stă extrem de prost. Capitala României are cel mai congestionat trafic din Europa.

Primarul Bucureștiului a dat vina pe ”greaua moștenire”, precizând că ”timp de 25 de ani nu s-a făcut nimic”. Gabriela Firea a spus că până la finalul anului vor ajunge în București primele 100 de autobuze Otokar, iar în 2019 vor fi livrate și celelalte 300.

Noile autobuze ale Capitalei au costat 100 de milioane de euro – ”un preț corect”, a comentat Firea.

În primii doi ani sub Gabriela Firea, Primăria Capitalei a făcut, însă, puține progrese pentru fluidizarea traficului. Mai mult, din cauza poluării din București, România a fost dată în judecată de Comisia Europeană.