Gabriela Firea închide școlile în București de frica gerului

Gabriela Firea. Foto: Primaria București
Gabriela Firea. Foto: Primaria București

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a decis închiderea școlilor în zilele de 26 și 27 februarie, în urma avertizărilor de ger puternic emise de meteorologi pentru săptămâna viitoare.

Mai mult, Firea a precizat că grădinițele, școlile și liceele din București ar putea fi închise și în următoarele zile, în funcție de evoluția vremii.

„Prefer să se spună că am fost ușor prea alertați decât să numărăm victime”, a precizat Gabriela Firea, avertizând că stratul de zăpadă va ajunge la 30 de centimetri.

„Am luat decizia ca luni și marți să nu aibă loc cursuri în București. Probabil se va extinde această decizie, nu pot eu să o anunț, ci autoritățile locale, probabil, pentru toată zona în care va fi anunțat codul portocaliu”, a anunțat primarul general al Capitalei.

Starea școlilor din România este deplorabilă, fiind mult mai ușor pentru ”autoritățile” locale să închidă instituțiile de învățământ, decât să le încălzească și să ofere condiții acceptabile de studiu.

Firea și-a motivat decizia spunând următoarele: ”Cei mai mulți copii ori pe jos, unii pe distanțe mari, ori cu transportul în comun, nu toți elevii merg la școală cu mașina mică”.

”Situația nu este de panică, dar nu este nici de stat cu mâinile în sân”, a mai spus Firea. Bucureștiul se va afla, în 26 și 27 februarie, sub cod portocaliu de ger.

Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită. Temperaturile maxime vor fi negative.

Cod portocaliu de ger în România. Vor fi temperaturi apropiate de recordurile negative

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.