Gabriela Firea a spus că este „primarul general al României”

Gabriela Firea. Foto: PSD
Gabriela Firea. Foto: PSD

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a prezentat în cadrul deschiderii conferinței „Connecting Europe through Innovation” drept „primarul general al României”, potrivit Știrile Pro TV.

„În calitate de primar general al României, le transmit și eu invitaților noștri speciali un bun venit la București, un bun venit în România, o capitală pe care ne-o dorim cu toții să devină un model de conectivitate, un model de susținere a afacerilor, un model de siguranță a cetățenilor și a turiștilor și ceea ce cred că am dovedit, un model de bune practici europene și naționale, de asemenea și un oraș al oamenilor calzi, primitori, dornici întotdeauna să fie prietenoși și să lege noi legături și noi prietenii.

Cred că aceste atribute ne caracterizează deja”, a afirmat Firea, la deschiderea celei de-a II-a ediţii a conferinţei „Connecting Europe through Innovation”, eveniment organizat de europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel, în colaborare cu Ministerul Economiei şi Parlamentul României, potrivit stirileprotv.ro.

Numele Gabrielei Firea a fost nominalizat de mai multe ori pe lista scurtă a posibililor candidați la alegerile prezidențiale din partea PSD. Însă a negat de fiecare dată că vrea să intre în campania electorală pentru fotoliul de la Cotroceni.

La sfârșitul lunii aprilie, Firea a intrat într-un duel al declarațiilor cu președintele Klaus Iohannis, după ce acesta s-a plâns de traficul din Bcurești, într-o seară în care a ieșit cu bicicleta prin oraș.

Firea i-a propus președintelui să facă schimb de locuri. „Să înțeleg că se dorește un schimb de joburi, domnul președinte și-ar dori un schimb de joburi, să vină la Primărie, iar eu la Președinție?”, a răspuns, ironic, Gabriela Firea.

Firea a mai spus că problema traficului nu este de acum și că Bucureștiul nu se poate compara cu Sibiul, care „are doar 150.000 de locuitori, cât are jumătate dintr-un sector al Capitalei”.

„Am ascultat declarația domnului președinte Klaus Iohannis. Apreciez că folosește bicicleta, sper că nu doar în acest scop, de a se întâlni cu presa la Arcul de Triumf, pentru că și eu, și familia mea folosim bicicleta”, a declarat Gabriela Firea.