Gabriela Firea decide dacă va fi internet wirless gratuit în tot Bucureștiul

România nu mai are cel mai rapid internet din Europa (Foto: Igor Spasic / Flickr)
România nu mai are cel mai rapid internet din Europa (Foto: Igor Spasic / Flickr)

Consiliul General al Municipiului București va avea pe ordinea de zi în 26 iulie un proiect care vizează lansarea proiectului ”WI-FI Gratuit în București”.

Se va realiza un studiu de fezabilitate al proiectului, în urma căruia vor fi stabiliți indicatorii tehnico-economici ai acoperirii gratuite cu internet wireless a Capitalei României.

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, spune că este un pas important în privința aprobării Strategiei naționale de informatizare și implementare în ritm accelarat a societății informaționale.

Internet wireless gratuit în București

”Municipiul București își propune să realizeze proiectul ‘WI-FI Gratuit în București’. Proiectul urmărește: promovarea obiectivelor aflate în administrarea Municipiului București; asigurarea accesului rapid al cetățenilor și organizațiilor la informații; asigurarea accesului rapid al cetățenilor și organizațiilor la servicii publice electronice; îmbunătățirea accesului la internet prin creșterea gradului de acoperire a rețelelor de comunicații electronice de mare viteza în bandă largă; creșterea gradului de utilizare a internetului”, se menționează în raportul de specialitate publicat pe site-ul Primăriei Capitalei.

Proiectul ”Wi-Fi gratuit în București” face parte din Agenda Digitală pentru România 2020, care a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern în 2015.