Gabriela Firea atacă din nou: ”O retragere a lui Liviu Dragnea ar fi benefică pentru țară”

Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook
Gabriela Firea FOTO: Pagina personală de Facebook

Într-o intervenție la postul public de televiziune, Gabriela Firea, primarul Capitalei, și-a continuat războiul cu liderul PSD, Liviu Dragnea, cerându-i acestuia să facă un pas în spate.

”Din punctul meu de vedere, ar trebui să facă un pas în spate”, a spus Firea despre Dragnea la TVR, adăugând: ”Ori schimbă modul de lucru şi renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane – multe care nici nu fac parte din Guvern – deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o – dacă poate, ar fi minunat – dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid, dar nu atât mai puţin pentru partid, cât pentru ţară”.

”A crede că doar un consilier sau a crede că doar un consultant deţine adevărul absolut nu este în regulă. De ce? Pentru că întreaga echipă suferă. Nu acei consilieri sau nu acei consultanţi decontează, ci noi toţi, ca echipă. Este nedemocratic ca vicepreşedinţii partidului şi membrii comitetului executiv să afle lucruri importante despre Guvern şi Parlament de pe surse, de pe site-uri”, a mai spus Firea.

De ce îl atacă Gabriela Firea pe Liviu Dragnea?

Conflictul Firea – Dragnea s-a aprins după intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, în timpul protestului din 10 august, când ministrul Internelor și om ”de casă” al liderului PSD, Carmen Dan, s-a delimitat de operațiunea violentă, aruncând toată responsabilitatea pe umerii prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, care este una dintre ”protejatele” Gabrielei Firea.

Firea i-a cerut demisia lui Carmen Dan la ultima mare ședință a PSD, însă acțiunea sa nu a fost susținută de niciun alt membru al partidului. Primarul Bucureștiului a lansat, în ultimele zile, numeroase atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, iar ieri a stat câteva ore la Parchetul General, unde a dat declarații despre evenimentele din 10 august.