Furturi în lanț în noaptea de Înviere. 5 case dintr-un cartier rezidențial au fost sparte

furturi voluntari
Cartierul din Voluntari unde au avut loc spargerile. Foto: Captură Digi24

5 case au fost sparte în noaptea de Înviere într-un singur cartier rezidenţial din orașul Voluntari, judeţul Ilfov, relatează postul de televiziune Digi 24.

Toţi proprietarii caselor sparte erau plecaţi atunci când hoţii au pătruns în imobile. Oamenii erau fie la biserică, fie plecați în minivacanța de Paste și 1 mai.

Unii dintre locatarii din zonă au auzit zgomote și au povestit că în jurul orei 22 au auzit cum ușa de la intrare este forțată, iar în momentul în care au aprins lumina, persoana care a făcut acest lucru a fugit.

Polițiștii au luat amprente pentru a stabili un cerc de suspecți. Oamenii legii cred că este vorba despre niște hoți profesioniști.

În total, în ziua de Paști, polițiștii au intervenit la 2.435 de evenimente, pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține liniştea şi ordinea publică. Cea mai mare parte a cazurilor, 2.049, au fost sesizate prin sistemul 112, a anunțat Poliția Română într-un comunicat de presă.

În ziua de 28 aprilie au fost constatate 653 de infracţiuni, 88 de persoane fiind surprinse în flagrant delict.

De asemenea, au fost depistate 3 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 19 măsuri preventive.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 2.842 de sancţiuni, a căror valoare se ridică la 1.061.000 de lei, iar ca măsuri complementare au confiscat sau indisponibilizat bunuri de aproape 3.000 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.