Furtună violentă în Bistrița-Năsăud. S-au prăbușit grinzile unui pod, copaci, acoperișul unui bloc

furtună bistrița năsăud

Foto: Știri BN (Facebook)

O furtună violentă s-a abătut astăzi asupra județului Bistrița-Năsăud și a provocat pagube serioase.

Grinzile unui pod în construcție de la marginea orașului Beclean au fost distruse, iar în municipiul Bistrița s-a prăbușit acoperișul unui bloc. De asemenea, au căzut foarte mulți copaci, după cum se observă în imaginile publicate pe rețelele de socializare.

Grinzile podului în construcție de pe noua centură a orașului Beclean au fost smulse de vânt. Grinzile fuseseră puse, dar încă nu erau ancorate.

„Grinzile fuseseră doar puse, nu ancorate. A fost un vânt foarte puternic, s-au făcut curenți, și efectiv au luat grinzile. Deci nu a fost afectată structura podului. Automat vor trebui refăcute grinzile” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Nicolae Moldovan.

În municipiul Bistrița au fost doborâți mai mulți copaci. Acoperișul unui bloc a fost luat pe sus, iar în stradă au căzut țigle și bucăți de lemn. Mai multe mașini au fost avariate.

Aproape întreaga jumătate de nord a țării este astăzi sub cod portocaliu de vreme instabilă. Vântul bate cu 70-90 de km /h, iar izolat chiar peste 100 km/h.

De asemenea, vor fi descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version