Furtună în SUA: 56 de morți. În Florida iguanele au înghețat și au căzut din copaci

zăpadă
Foto: Captură YouTube (The Guardian)

56 de persoane au murit în SUA în urma furtunilor geroase care au cuprins teritoriul țării, anunță BBC.

Cel puțin 28 dintre ele au murit în statul New York, cele mai multe în Buffalo, localitate aflată la granița cu Canada.

Un oficial din New York a declarat că unii oameni au rămas prinși în mașini timp de mai bine de două zile. El a mai spus că aceasta este, probabil, cea mai gravă furtună văzută vreodată.

Meteorologii se așteaptă ca în cursul zilei de marți în unele zone din SUA să se depună până la 23 de cm noi de zăpadă.

Mark Poloncarz, un oficial din Comitatul Erie, unde se află orașul Buffalo, a declarat că este o furtună ce se formează o dată la o generație.

Multe dintre victime au murit în timp ce dădeau zăpada la o parte deoarece au avut probleme cu inima. Alți oameni au fost găsiți morți în vehiculele lor.

„Este ca și cum am merge într-o zonă de război, iar mașinile aflate pe marginea drumului sunt șocante”, a declarat Kathy Hochul, guvernatoarea statului New York. Potrivit acesteia, multe salvări nu au reușit să ajungă în zonele cele mai afectate deoarece au rămas blocate în nămeți.

O familie cu doi copii mici cu vârste de 2 și de 6 ani a trebuit să aștepte 11 ore înainte să fie salvată în dimineața zilei de Crăciun.

„Eram deznădăjduit”, a povestit tatăl pentru CBS News. El a reușit să-și încălzească familia cu ajutorul motorului de la mașină.

Din păcate, autoritățile se așteaptă să descopere mai multe victime odată ce zăpada va începe să se topească, iar salvatorii vor avea acces la mai multe mașini blocate și locuințe izolate.

În weekend, circa 250.000 de locuințe și sedii de firme au rămas fără electricitate în SUA. În afară de New York, s-au înregistrat decese și în Vermont, Ohio, Missouri, Wisconsin, Kansas și Colorado.

În sudul statului Florida temperaturile au scăzut atât de mult încât iguanele au înghețat și au căzut din copaci. Iar în statul Montana temperaturile au scăzut până la -45 de grade Celsius.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.