Funcționarii ANAF, supărați pe politicieni: „Suntem jigniți! Modificați legile!”

FOTO: antifrauda.ro
FOTO: antifrauda.ro

Funcționarii publici au criticat declarațiile politicienilor în cazul scandalului evacuării televiziunilor grupului Intact din fostele clădiri ale lui Dan Voiculescu, confiscate de Stat pentru a acoperi daunele din dosarul în care acesta a fost condamnat la închisoare.

Funcționarii spun că, mai ales cei care se ocupă de cazurile de executare silită, sunt supuși la jigniri și uneori chiar la violențe fizice.

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici critică, într-o scrisoare deschisă, „lipsa asumării responsabilității oamenilor politici de prim rang, față de legile strâmbe și nedrepte pe care funcționarii publici din cadrul ANAF trebuie să le aplice” și constată „că se confundă aplicarea legii – bună sau rea, acceptată sau nu de contribuabili – cu calitatea actelor normative emise de Parlament și Guvern”.

„Stimate Domnule Președinte al României, stimate domnule Prim-Ministru, dacă doriți un stat de drept, modificați legile în favoarea contribuabililor de bună-credință și dați-ne posibilitatea, prin intermediul lor, să ne luptăm cu cei de rea-credință, protejați-ne prin statute speciale, în fața acestora, pentru a putea colecta mai eficient taxele și impozitele atât de necesare finanțării domeniilor de interes național, precum sănătătea și învățământului și, de ce nu, pentru a fi și noi, funcționarii publici, apreciați de comunitate.

Este ușor să vă ascundeți în spatele funcționarilor publici, dând vina pe ei atunci când un contribuabil precum un post de televiziune important, cu impact în conservarea sau știrbirea imaginii dumneavoastră, precum Antena 3, critică nedreptatea pe care o lege aprobată și promulgată de domniile voastre o creează, dar, mai greu este să spuneți că legea este proastă și că dumneavoastră, prin aparatul guvernamental, obligați funcționarii, în spatele cărora ieri v-ați ascuns, să o aplice.

Zilnic, funcționarii publici, angajați ai ANAF, în exercitarea atribuțiilor de executare silită se confruntă cu situații similare, sau poate chiar mai grave, generate de aplicarea legilor strâmbe, neprietenoase și greu de implementat. Injuriile, jignirile și uneori violența fizică sunt mereu prezente în activitatea curentă a funcționarilor publici cu atribuții în impunerea autorității de stat.

Stimați și distinși domni, promovați și promulgați acte normative coerente, care să ducă atât la întărirea statului de drept, cât și la creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile publice”, transmite Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, într-o scrisoare deschisă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase case din copaci. 12 locuințe în imagini superbe
Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Casa cu Brad, locul unde turistul devine un prieten. Cazare gratuită în inima Apusenilor sălbatici

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.