Freezing rain. Cum scapi de ploaia înghețată de pe mașină

freezing rain
Ploaia înghețată le-a dat de furcă șoferilor români. Foto: Youtube

Ploaia înghețată a căzut în ultimele zile în aproape toată țara, făcând imposibil traficul rutier pe unele artere naționale și provocând accidente pe șoselele afectate de polei.

Principala problemă a fenomenului freezing rain este, însă, faptul că acoperă în totalitate și automobilele.

Cea mai bună soluție pentru a înlătura ploaia înghețată de pe mașini este folosirea unui spray special pentru această problemă.

Puteți apela și la o soluție improvizată, un amestec de două treimi spirt și o treime apă. Această soluție pulverizată pe gheața formată pe parbriz și pe ștergătoare va duce la curățarea acesteia.

Ploaia înghețată sau freezing rain a provocat numeroase accidente

Dacă nu aveți nici spirt la dispoziție, înmuiați o cârpă în apă cu puțin oțet, iar apoi curățați zonele afectate de freezing rain.

Este important să porniți și motorul mașinii și să dați drumul la căldură în timp ce curățați geamurile.

Pentru a preveni depunerea de gheață pe parbriz, acoperiți-l cu o pătură sau cu un parasolar. Puteți prinde învelișul cu ajutorul ștergătoarelor.

Mai mult, cum drumarii împrăștie sare pe drumuri, este indicat să vă duceți mașina la spălătorie mult mai des, pentru a evita distrugerea vopselei de pe autoturism.

Ploaia înghețată sau freezing rain este un tip de precipitaţie lichidă care îngheaţă la contactul cu suprafeţe reci, de obicei la temperaturi de 0 grade Celsius sau mai puţin.

Șoferilor li se recomandă să circule doar dacă este neapărat nevoie. Dacă alegeți să plecați la drum, păstrați o viteză redusă, dar și o distanță mare față de mașina din față.