Fratele lui Radu Mazăre: Era „în relații de dușmănie” cu familia consulului României în Madagascar

Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu
Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu

În timp ce Radu Mazăre era adus în țară din Madagascar, Mihai Mazăre, fratele său, a făcut o serie de declarații într-o emisiune de la România TV.

Printre altele, a vorbit și despre faptul că Radu Mazăre era „în relații de dușmănie” cu familia consului României în Madagascar, Lăcrămioara Toader.

„Aici este o poveste mai lungă, Radu Mazăre se afla de aproape trei ani de zile în relații de dușmănie cu consulul onorific în Madagascar. Acualul consul, că atunci nu era consul, care este o doamnă româncă plecată de vreo 40 de ani și cu fiul dânsei… pe social media, el se consideră că este viceconsul. Acolo este o familie consulară.

Acționarii sunt israelieni care au investit în turism. Terenul respectiv este luat în concesiune de mine și de Radu Mazăre împreună cu domnul viceconsul onorific, fiul doamnei consul. Dacă urmăriți explicațiile pe care le-am dat… domnul viceconsul a sunat angajații, a amenințat că vine să preia… afacerea.

Și lucrul ăsta s-a întâmplat și în trecut când s-a declanșat și scandalul dintre ei și când s-a deschis și un dosar penal la procuratura locală a orașului Diego Suarez, unde se află raza jurisdicțională în care se află complexul turistic și procuratura la momentul respectiv i-a dat interdicție de a mai sta în oraș domnului viceconsul.

Să știți că doamna consul a fost prezentă permanent și la procuratură, și la pușcărie, și la Interpol… Chiar avocații ne-au întrebat ce-i cu doamna asta de este așa activă și pune așa mare presiune ca Mazăre să fie extrădat.

I-a cerut de nenumărate ori un salariu lunar, iar când relația s-a denaturat, acel salariu lunar nu l-a mai primit și s-au și judecat în instanță. Este o decizie de instanță în care doamna consul a dat în judecată firma care nu i-a mai dat salariul și doamna a pierdut definitiv.

Ultima solicitare a doamnei consul a fost de 80.000 de euro, iar Radu Mazăre i-a spus că el personal nu dispune de această sumă, iar acționarii și deținătorii afacerii nici nu își pun problema să dea acești bani”, a mai spus Mihai Mazăre, fratele lui Radu Mazăre.

Despre legăturile consulului onorific al României în Madagascar cu fostul lider al PSD Constanța a vorbit consulul onorific al Madagascarului în România, Serge Rameau, într-un interviu acordat Europei Libere.

„Doamna Toader l-a ajutat cu bună-credință pe Radu Mazăre când a venit în Madagascar. Înainte să fie numită consul onorific, a avut un acord de afaceri cu Radu Mazăre. Fiul ei, Dorin, a cumpărat pământ pentru Radu Mazăre, pentru că străinii nu pot cumpăra terenuri în Madagascar. I-a închiriat pe 99 de ani terenul lui Radu Mazăre și a supervizat construcția complexului turistic pe care îl deține. Relația lor s-a destrămat însă, în termeni neamicali”, a spus diplomatul din Madagascar în interviul pentru Europa Liberă.

Fratele fostului primar din Constanța a povestit și cum a fost ridicat Radu Mazăre.

„Haideți să vă zic în câteva cuvinte cum s-a întâmplat. Nu a fost săltat de pe stradă, el fusese în capitală, își luase certificatul de rezidență încă cinci ani de zile și dimineață s-a trezit, s-a dus la aeroport urmând să zboare cu o cursă internă din capitală până în orașul unde locuiește el.

În aeroport s-a prezentat un cetățean cu trei soldați după el care i-au ridicat pe amândoi (pe Radu Mazăre și pe Roxana, prietena lui Radu Mazăre – n.red.) și i-au dus la un sediu al Poliției. Acolo, la sediul Poliției, el a stat timp de șase zile sechestrat. Cetățeanul care l-a ridicat nu s-a legitimat, iar după vreo trei zile (a spus – n.r.) că era al Interpolului local.

El n-a semnat nicio hârtie, nu i s-a prezentat în aceste zile nicio hârtie și nu a stat oficial în arest. A stat într-un birou al Poliției de acolo amenajat de soldați… I-au pus o saltea, i-au dat acces la o saltea… și a stat șase zile sub sechestru, fără nicio hârtie”, a povestit Mihai Mazăre.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.