S-a scris istorie la EURO 2016. Portugalia este noua campioană europeană

franța portugalia
Finala Campionatului European de Fotbal s-a jucat între Franța și Portugalia. Foto: Facebook

Portugalia a câștigat finala Campionatului European de Fotbal, după ce a înfrânt Franța, țara gazdă, cu scorul de 1 la 0. Este pentru prima dată când această țară reușește să câștige competiția continentală de fotbal.

Golul a fost marcat de portughezul Eder, în minutul 109, printr-un șut de la distanță care a intrat în poarta apărată de portarul francez Hugo Lloris.

Portugalia mai avusese o ocazie uriașă cu doar câteva minute înainte de marcarea golului, dar mingea a lovit bara.

Niciun gol nu a fost marcat în timpul primelor două reprize de joc, așa că au urmat 30 de minute de prelungiri.

Franța a avut și ea o ocazie foarte mare în minutul 92, însă mingea a lovit bara și nu a intrat în poarta portughezilor.

Cristiano Ronaldo a fost nevoit să iasă de pe teren după ce s-a accidentat în minutul 8 al meciului, la o intrare a fotbalistului francez Dimitri Payet.

În minutul 24, fotbalistul portughez a părăsit terenul pe o targă, având ochii în lacrimi.

Reduceri eMAG la electrocasnice mari. TOP 5 produse cu cele mai mici prețuri

Portugalia nu câștigase niciun titlu european până acum. Echipa s-a mai calificat o singură dată în finala Campionatului European de Fotbal, în anul 2004, când a pierdut meciul în fața Greciei, chiar dacă Portugalia era țara gazdă.

În trecut, Franța a câștigat două titluri continentale, în anii 1984 și 2000. În anul 1998 Franța a câștigat și Campionatul Mondial de Fotbal.

Golul victoriei, înscris de Eder:

Accidentarea lui Cristiano Ronaldo:

 

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Fotbalistul de la Euro care a răsturnat topurile muzicale și a fost primit ca un erou
Magazin românesc din Marea Britanie, incendiat. Proprietara: „Eram îngrozită, tremuram”
Se deschide primul hotel plutitor din România. Un loc exotic unde te simți ca-n Maldive

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.