Francezii transportă pacienții bolnavi de coronavirus cu un tren special

Foto: Pixabay

Un tren special va fi destinat doar transportului de pacienți infectați cu COVID-19, într-o încercare de a ușura munca medicilor din estul Franței, regiunea cea mai afectată de pandemie.

Trenul va circula între Strasbourg și mai multe orașe din vestul Franței: Angers, Nantes, Le Mans și La Roche-Sur-Yon, scrie Euronews.

Trenul aparține companiei feroviare de SNCF și în fiecare vagon al său vor fi câte patru pacienți și șase cadre medicale.

Franța a anunțat ieri că a depistat peste 25.000 de cazuri de infecție cu COVID-19, în timp ce umărul deceselor a ajuns la 1.331, cu 231 de victime într-o singură zi.

Majoritatea cazurilor au fost înregistrate în estul țării, unde unele spitale au intrat deja în colaps.

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că țara sa va investi masiv în infrastructura medicală pentru a stopa epidemia de coronavirus.

Operațiunea va fi una militară și se va concentra pe sprijin logistic, asistență medicală publică și protejarea teritoriilor franceze.

Armata franceză a ridicat deja un spital de campanie lângă Mulhouse, în timp ce Macron a cerut ”unitate” în ”războiul” cu COVID-19.

”Avem un singur scop, să fim uniți în fața virusului. Când mergem la război trebuie să ne dedicăm complet și să ne mobilizăm cu toții”, a mai spus liderul francez.