Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018

Celebrul henț făcut de Thierry Henry în barajul pentru Cupa Mondială din 2010
Celebrul henț făcut de Thierry Henry în barajul pentru Cupa Mondială din 2010

Arbitrajul video va fi folosit la Cupa Mondială de fotbal din 2018, competiție găzduită de Rusia, a anunțat președintele FIFA, Gianni Infantino.

Va fi pentru prima oară când tehnologia este folosită la cea mai importantă competiție fotbalistică a lumii. Un sistem similar este în uz de ani buni în rugby.

Președintele FIFA a spus că a primit ”doar păreri pozitive” despre sistemul de monitorizare video, în urma testelor făcute până acum.

Arbitrajul video a fost folosit pentru prima oară la Campionatul Mondial al Cluburilor, care a avut loc în decembrie 2016, în Japonia, fiind folosit și în meciul dintre Spania și Franța, în urmă cu o lună.

La turneul final din Rusia, unde naționala României încă păstrează câteva șanse de a ajunge, sistemul va fi folosit doar pentru revizuirea unor incidente care au legătură cu golurile, cartonașele roșii, confuzia jucătorilor și loviturile de la 11 metri.

FIFA speră ca tehnologia să fie adoptată, în lunile și anii care urmează, de tot mai multe competiții fotbalistice din întreaga lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.