Fotbalul românesc, dat afară din Europa. După 12 ani, nu vom avea o echipă în grupe

Steaua București și Astra Giurgiu au fost eliminate aseară din Liga Europa, de Rosenborg Trondheim, respectiv AZ Alkmaar. Este pentru prima oară în ultimii 12 ani când fotbalul românesc nu prinde grupele cupelor europene.

Era inevitabil. Fotbalul românesc trăiește de multă vreme din minciuni. Banii sunt puțini, sponsorii sunt rari, fotbaliștii de valoare pot fi numărați pe degetele de la o mână, iar maniera de conducere a clubului este aproape feudală.

Liga 1 are numeroase echipe în insolvență, iar multe dintre formațiile de tradiție și-au pierdut identitatea și suporterii. Se cheltuie puțin și se joacă urât în fotbalul românesc.

Chiar și așa, audiențele sunt destul de ridicate, însă nu vor mai fi așa pentru multă vreme, eșecurile viitorului anunțându-se a fi mult mai severe decât cele ale prezentului.

România nu va juca în grupele cupelor europene în acest sezon. Chiar dacă în anii trecuți, formațiile noastre s-au clasat, de cele mai multe ori, pe ultimul loc în grupă, în acest an ele nu au reușit nici măcar prezența.

În grupe vor fi echipe din Kazahstan, Albania, Azerbaidjan sau Belarus și Cipru.

Steaua a câștigat aseară, cu 1-0, la Trondheim, printr-un gol marcat de Adi Popa în repriza secundă, însă fără folos pentru calificare. Rosenborg câștigase cu 3-0 la București, iar în meciul de pe teren propriu s-a mulțumit să lase jocul să curgă către ultimul fluier.

Astra, de cealaltă parte, avea un avantaj fragil, 3-2, după partida jucată în urmă cu o săptămână. Olandezii de la AZ Alkmaar au controlat jocul, însă au marcat târziu, după o fază fixă și o eroare uriașă a lui Silviu Lung Jr. Portarul giurgiuvenilor a scăpat mingea, dinamitând planul echipei de a apăra scorul din tur. Olandezii au mai lovit o dată până la final, iar Astra rămâne acasă.

Speranțele ca fotbalul românesc să se redreseze sunt foarte mici, în ciuda faptului că echipa națională ocupă un absurd loc 7 în lume. Pentru tricolori urmează meciul de foc de la Budapesta, cu Ungaria. O victorie ar însemna, practic, calificarea la Euro 2016 pentru naționala României.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG electrocasnice. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Reduceri eMAG televizoare. Cele mai atractive oferte de zilele acestea
Locuri de muncă în agricultură în Marea Britanie și în România. Se caută necalificați, tehnicieni, manageri
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii din România. Anunțuri urgente!