Fotbaliștii români au fost eliminați de neozeelandezi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tricolorii au făcut un turneu slab la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Foto: Eurosport

După victoria chinuită cu Honduras și eșecul usturător cu Coreea de Sud, selecționata olimpică de fotbal a României a încheiat la egalitate, fără goluri, meciul decisiv din faza grupelor cu Noua Zeelandă.

Tricolorii antrenați de Mirel Rădoi, care nu expediaseră niciun șut pe poartă în primele două meciuri (n.r. – victoria cu 1-0 din meciul cu Honduras venind după un autogol), au evoluat cu timiditate și în fața Noii Zeelande, care avea nevoie de un egal pentru a se califica în sferturile de finală.

România și-a creat puține ocazii de poartă în fața unei reprezentative care a reușit să închidă bine jocul și să obțină o performanță excepțională.

Fotbaliștii români nu au dat semne că au reușit să depășească eșecul rușinos cu Coreea de Sud (0-4) și revin acasă după încă un meci dezamăgitor.

Noua Zeelandă a ținut mai mult de minge la Sapporo, profitând de lipsa de incisivitate a tricolorilor, singurele ocazii importante al naționalei noastre fiind irosite de Florescu, care a nimerit bara în prima repriză, respectiv Marin și Rațiu, în partea secundă, loviturile lor de cap fiind parate de portarul naționalei din Oceania.

România părăsește Tokyo 2020 de pe locul 3 în Grupa B, unde a acumulat 4 puncte, la fel ca Noua Zeelandă, însă a avut un golaveraj mai slab.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.