Fostul trezorier al PSD, trimis în judecată de DNA: Și-ar fi însușit 380.000 de euro!

Mircea Drăghici. Foto: Captură Youtube

Mircea Drăghici, fostul trezorier al Partidului Social Democrat, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat că ar fi folosit în scopuri personale 380.000 de euro din subvențiile acordate de stat partidului.

Potrivit DNA, Mircea Drăghici a fost trimis în judecată pentru utilizarea subvențiilor de la Autoritatea Electorală Permanentă în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate și pentru delapidare, câte două fapte.

Procurorii susțin că în perioada 15 februarie 2018 – 11 iunie 2018 Mircea Drăghici, în calitate de trezorier al PSD, a folosit suma de 380.000 de euro provenită din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-și cumpăra un imobil în cartierul Pipera din Voluntari.

În februarie 2018, Mircea Drăghici, împreună cu o persoană din familie, a negociat și a convenit să achiziționeze un imobil cu valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.

După declanșarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvențiilor către PSD, a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și au fost restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului.

De asemenea, în calitate de trezorier al PSD, Drăghici ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 de lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării. Mașina a fost vândută unei persoane din familia lui Mircea Drăghici.

Fostul trezorier al PSD a respins în repetate rânduri acuzațiile de coruăție.

”Totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite în anumite laboratoare. În condițiile în care toți martorii au dat declarații favorabile de la momentul în care am fost numit suspect și până astăzi, nu pot decât să constat cu dezolare că trăim vremuri în care poliția politică e vie și din ce în ce mai puternică”, s-a apărat Mircea Drăghici, care și-a dat demisia din funcția de trezorier în 5 iunie 2019.