Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit

Shinzo Abe
Shinzo Abe

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit la spital, după ce a fost împușcat în timp ce susținea un discurs electoral în orașul Nara din vestul țării.

Principalele formaţiuni politice din Japonia şi-au suspendat vineri campania în vederea alegerilor legislative de duminică, după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat.

Premierul Fumio Kishida a plecat din prefectura Yamagata (nord) pentru a reveni la Tokyo, iar guvernul său a creat o celulă de criză, toţi membrii cabinetului fiind rugaţi să se reunească în capitala ţării.

Polițiștii au arestat un bărbat de 40 de ani, iar presa niponă spune că acesta și-ar fi confecționat singur pușca cu care a tras, în condițiile în care armele de foc sunt interzise în Japonia.

Potrivit poliției, atacatorul este Yamagami Tetsuya, un locuitor al orașului Nara, în vârstă de 40 de ani. Bărbatul nu a încercat să fugă, a relatat postul de televiziune NHK, citând surse din poliție. Tetsuya a fost reținut pentru audieri, relatează CNN.

Fuji TV a relatat că suspectul este un fost membru al forțelor de apărare maritime, potrivit The Guardian.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.