Fostul parlamentar Cristian Boureanu e acuzat că a lovit un polițist / VIDEO

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului deputatu Cristian Boureanu, în dosarul în care este acuzat de ultraj, după ce ar fi agresat, vineri, un polițist rutier.

Conform surse citate, din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că vineri dimineaţă, în jurul orei 1,30, Cristian Boureanu, aflat în calitate de pasager într-un autoturism oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe Bd. Aviatorilor, în zona restaurantului Pescăruş din capitală, s-a manifestat violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie rutieră.

Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale, mai precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

 

Potrivit Digi24, el ar fi strigat către un polițist: „Te las fără pensie” şi „Îţi sparg faţa”. Poliţistul agresat are entorsă la o mână şi degetul mijlociu de la cealaltă mână fracturat.

Cristian Boureanu a mai fost implicat într-un incident în septembrie 2016, când şi-ar fi bătut fiica pe stradă, fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului.

Cristian Boureanu a mai fost în atenția publică pentru un conflict cu polițiștii de la Rutieră. În vara lui 2015, a fost prins conducând cu 190 de kilometri la oră și i s-a suspendat permisul. Boureanu a considerat că aparatul radar nu a înregistrat corect viteza pe care o avea și a contestat amenda polițiștilor în instanță.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.